Babaeski Meslek Yüksekokulu
30/03/2024 21:09:07 - 30/03/2024 21:09:07 - 97 Okunma

“Ortaokul Öğrencilerine Finansal Okuryazarlık Bilgisi Kazandırma” amacıyla Kırklareli Üniversitesi, Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) ile arasında 2023 yılında imzalan protokolle Babaeski Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Babaeski ilçesindeki ortaokul öğrencilerine yönelik finansal farkındalık oluşturulması amacıyla eğitim vermesi planlanmış ve gerçekleştirilmiştir.

18-24 Mart 2024 tarihleri arasında tüm Dünyada ve Türkiye’de kutlanan “Küresel Para Haftası” kapsamında, Babaeski Meslek Yüksekokulumuzdan 15 öğrenci ile 12-13 Mart 2024 tarihlerinde FODER Genel Sekreteri Melisa MUMCU ve Proje Asistanı Selin GÜLER tarafından çevrimiçi verilen “Bütçesini Bilen Çocuklar Eğitmen Eğitimi”ni, 19-20 Mart 2024 tarihlerinde ise Meslek Yüksekokulumuz öğretim elemanlanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet AYDIN tarafından “Etkili İletişim ve Sunum Teknikleri” eğitimlerini tamamlamışlardır.

Öğrencilerimiz almış oldukları eğitimlerden sonra, Babaeski ilçe merkezinde yer alan 5 ortaokulun 8. sınıf öğrencilerine 21-22 Mart 2024 tarihlerinde “Bütçesini Bilen Çocuklar’’ konulu sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.

Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kemal TAYSI, Öğr. Gör. Dr. Yeşim CAN ve Öğr. Gör. Öznur ŞAMANDAR YILMAZ’ın yürütücülüğünü üstlendiği projede, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Beste Burcu KASAP ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet AYDIN’nın da destekleriyle öğrencilerimiz farklı şubelerde yaklaşık 280 ortaokul öğrencisine ihtiyaç, bütçe, tasarruf vb. konularda bilgiler vererek finansal farkındalık kazandırmışlardır.

Projede yer alan tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize, Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye TOKAT’a ve FODER Genel Sekreteri Melisa MUMCU ile Proje Asistanı Rabia Selin GÜLER’e katkılarından ve ilgilerinden ötürü çok teşekkür ederiz.

foder

Facebook Twitter Google Plus
foder
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.