Babaeski Meslek Yüksekokulu
20/07/2023 15:33:11 - 27/07/2023 15:33:11 - 895 Okunma

Değerli Öğrencilerimiz,

Kırklareli Üniversitesi'ne ve Babaeski Meslek Yüksekokulu'na hoşgeldiniz.

Ulaşım ve Eğitim: Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksekokulu, Babaeski Edirne yolu 6. km mevkisinde yer alır. Derslik binası, yemekhane ve kantin binası ve spor alanlarından oluşur. Hocalarımızın odaları da burada yer almaktadır. Adres ve kroki bilgi için iletişim sayfamıza bakabilirsiniz.

Üniversite İmkânları: Üniversitemizi tanımak ve hakkında bilgi edinmek için Üniversitemizin hazırladığı ve güncel tutulan Aday Öğrenci sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

ÖSYM Puan Bilgileri (Taban Puanlar): Yüksekokulumuz bölümlerinin taban puanlarına ve kontenjan bilgilerine ulaşmak için TIKLAYINIZ.

ADAY ÖĞRENCİLERE TERCİH DANIŞMANLIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

BÖLÜMLERİMİZ VE PROGRAMLARIMIZ

Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü

Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü

Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü

Üniversite – Öğrenci – Sektör İşverenleri arasındaki beklenti ve taleplere istinaden istihdam odaklı bir eğitim öğretim amacıyla 3+1 Uygulamalı Eğitim Modeli geliştirilmiştir. Yapılan düzenleme ile eğitim-öğretimin 3 döneminin okulda ders, 1 döneminin işletmelerde uygulamalı olarak alınmasını öngören 3+1 Uygulamalı Eğitim Modeline Meslek Yüksekokulumuz  2018-2019 Eğitim Öğretim yılından itibaren Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği ve Dış Ticaret programında 3+1 modeli uygulanmaktadır.

Barınma ve Yurt: 

Babaeski ilçesinde Meslek Yüksekokulunun yanında 350 kişi kapasiteli Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait kız öğrenci yurdu bulunmaktadır.

Erkek öğrenciler için Babaeski şehir merkezinde Babaeski Belediyesi Konuk Evi bulunmaktadır. 

Ayrıca Kırklareli merkez ve ilçelerinde çok sayıda KYK yurtları, özel yurtlar, pansiyonlar ve oteller yer almaktadır.  

Kredi ve Yurtlar Kurumu internet sitesi için Tıklayınız.

Değişim Programları: Yüksekokulumuz Erasmus ve Farabi programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışı öğrenim hareketlilikleri ile farklı akademik çevrelerde bulunarak eğitim- öğretim hayatları ile akademik çalışmalarına, sosyal gelişim süreçlerine ve kariyer planlarına olumlu bir etki sağlanması hedeflenmektedir. Bu programlar kapsamında öğrencilere karşılıksız mali destek sağlanmaktadır. Değişim programları hakkında bilgi sahibi olmak için KLU Erasmus ve KLU  Farabi  sayfalarına bakabilirsiniz.

https://erasmus.klu.edu.tr/

https://farabi.klu.edu.tr/

Yemek Yardımı: Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ilgili Akademik yıl için Yüksekokulumuza ayrılan kontenjan dahilinde ilgili kriterlere uygun öğrencilerimize yemek yardımında bulunulmaktadır.

Kısmi Zamanlı Çalışma: Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ilgili Akademik yıl için Yüksekokulumuza ayrılan kontenjan dahilinde ilgili kriterlere uygun öğrencilerimiz ''Kısmi Zamanlı Çalışma'' kapsamında Yüksekokulumuzda çalışabilmektedir

Eğitim ve Öğretim Modeli: Yüksekokulumuzda Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği, Bankacılık ve Sigortacılık ve Dış Ticaret (Normal-Örgün-Gündüz) olmak üzere 5 bölümüz bulunmaktadır. Yüksekokulumuzdaki bölümlerin eğitimlerin süresi 2 yıldır. Yüksekokulumuzda yabancı dil hazırlık sınıfı ve staj programı bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan Staj Seferbirliği kapsamında staj yapan öğrencilerimizin sigorta vb. işlemleri Yüksekokulumuzca yürütülmektedir.

Koşul ve Açıklamalar: Üniversite tercihleri sırasında Yüksekokulumuzu tercih edecek öğrencilerimiz için özel koşul/açıklama bulunmamaktadır.

Akredite Programlar: Yüksekokulumuz bölümlerimizde akredite edilen program bulunmamaktadır.

Akademik Kadro: Yüksekokulumuz akademik kadromuzu öğrenip tanımak için Akademik Kadro  sayfamıza bakabilirsiniz. Tüm Hocalarımızın belirttiği e-posta hesapları üzerinden her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Basında Biz: Yerel basın mecralarında yayınlanan haberler için tıklayınız

Bölüm Tanıtımları: Hem Yüksekokulumuz hem de Bölümlerimiz hakkında diğer birçok bilgiyi her sene düzenlediğimiz ancak salgın sebebiyle ara vermek zorunda kaldığımız oryantasyonlarımızdan öğrenebilirsiniz, son oryantasyon dosyamız anasayfamızda üst menüde yer almaktadır. Ayrıca faaliyetlerimiz, etkinliklerimiz, kitaplarımız, basında yer alan haberlerimiz, mezunlarımızın görüşleri gibi birçok bilgiye yine ana sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Kütüphane: Merkez kütüphanenin sağladığı imkanları için Tıklayınız.

Teknokent: Kırklareli Teknokentin sağladığı imkanları için Tıklayınız.

Kariyer Merkezi: Kırklareli Üniversitesi Kariyer Merkezinin sağladığı hizmetler için Tıklayınız.

Aday Öğrenciler Tanıtım Sunumu için TIKLAYINIZ

Önemli 1: KLU e-posta adresinizi almak için Bilgi İşlem sayfasındaki süreçleri izleyebilirsiniz.

Önemli 2: E-posta adresinizi aldıktan sonra ders seçimlerinizi OBS sayfasından yürütebilirsiniz.

Önemli 3: Uzaktan öğretim süreçleriniz hakkında bilgi sahibi olmak için Uzaktan Eğitim sayfasındaki rehberlere bakabilirsiniz.

İletişim: Üniversitemiz ve Yüksekokulumuz hakkında başka sorularınız varsa bizlerle her zaman iletişim sayfamızdan da iletişime geçebilirsiniz.

aday

Facebook Twitter Google Plus
Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksekokulu 2023 Tanıtım Videosu
Babaeski Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü
Babaeski Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü
Babaeski Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.