01/09/2023 16:36:36 - 01/09/2023 16:36:36 - 140 Okunma

2023-2024 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı yatay geçiş başvuru sonuçları aşağıda yer almaktadır.

Kesin Kayıt işlemi için adayın aşağıda yer alan gerekli belgeleri 04.09.2023-07.09.2023 tarihleri arasında Meslek Yüksekokulumuz öğrenci işleri bürosuna teslim etmesi gerekmektedir.

Kesin kayıt tarihleri arasında belgelerini teslim ederek kayıt yapmayan aday kayıt hakkından vazgeçmiş sayılır.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Belgeler kesin kayıt tarihleri arasında eksiksiz olarak başvurulan akademik birime teslim edilecektir.

1. Online Başvuru Dilekçesi. (Başvuru Sisteminden çıktı alınacaktır.)
  2. Kesin kayda hak kazanan öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda öğrenimi boyunca alacağı bütün dersleri gösterir öğretim planı ve ders içerikleri (Islak İmzalı olacaktır.)
  3. Kesin kayda hak kazanan öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren öğrenim belgesinin (transkript) aslı veya onaylı fotokopisi.
  4. Öğrencilerin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM Yerleştirme ve Sonuç Belgeleri.
  5. İkinci öğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin öğretim yılı sonunda bulundukları sınıf itibarıyla ilk %10’a girdiklerine dair belge.
  6. Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumunda disiplin cezası almadığına dair belge.(Islak İmzalı olacaktır)
  7. Kayıt dondurma yazısı (kayıt donduran öğrenciler için)
  8. Yatay geçişe engel bir durumun olmadığına dair notu olan yeni tarihli öğrenci belgesi.(Islak İmzalı olacaktır)
  9. Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  10. Adayın daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge.
  11. Yurt dışından yapılacak başvurularda, kayıtlı olunan programın ÖSYM Kılavuzunda yer almış olması, transkript (not durum belgesi), ders planları ve içeriklerinin Türkçeye çevrilmiş ve onaylanmış olması gerekmektedir.(Islak İmzalı olacaktır)

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI

T.C. Kimlik No

Adı Soyadı

Durum

14*******32

B*****N   A**R

Bankacılık ve Sigortacılık

Kabul

Yatay Geçiş Başvurusu yapan öğrencilere ilanen duyurulur.

yatay geçiş