Babaeski Meslek Yüksekokulu
23/06/2023 15:25:12 - 14/07/2023 15:25:12 - 735 Okunma

2022-2023 Akademik Yılı Yaz Döneminde Üniversitemizde yaz okulu açılmamaktadır.

Farklı Üniversiteden ders almak isteyen öğrencilerimiz Yaz Okulu Başvuru Formunu eksiksiz doldurup  dersi alacakları Üniversiteye ait ders içerikleri ile birlikte Yükseokulumuz Öğrenci İşleri Bürosuna elden teslim etmeleri veya ogr58@klu.edu.tr e-posta adresine PDF dosya biçiminde göndermeleri gerekmektedir.

Kırklareli Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Programlarında Öğrenim Gören Öğrencilerin Diğer Yükseköğretim Kurumlarının Yaz Okullarından Ders Almalarına Dair Esasları:

  • Yaz Okulunda öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla, en fazla 20 AKTS'yi aşmamak koşuluyla 3 derse, yaz okulu sonu itibariyle mezun olabilecek öğrenciler ise en fazla 25 AKTS'yi aşmamak üzere  4 derse kayıt yaptırabilir. Bu toplama zorunlu, seçmeli, ortak zorunlu vb. tüm dersler dahildir.
  • Öğrenci, öncelikle alt yarıyıllardan başarısız derslerini (FF, FD, DZ olan) almak üzere derslere yazılabilir.
  • Yaz okulundan başarılı sayılabilmek için en az CC harf notu alınması gerekir.
  • Öğrenciler, yaz döneminde alt yarıyıllara ait hiç almadığı, alıp başarısız olduğu, geçip de (DD, DC ve CC notları ile) yükseltmek istediği dersleri de alabilirler. Bu derslerden aldığı son not geçerlidir. % 10’a giren öğrenciler bahar yarıyılı sonunda belirlendiğinden, yaz dönemi sonunda alınan başarı notları % 10 sıralamasını değiştirmez.

Başka bir üniversiteden yaz öğretiminde ders alacak öğrencilerimizin aşağıdaki hususları göz önünde bulundurarak yaz öğretimi başvurusu yapmaları gerekmektedir.

  • Yaz öğretimi için başvuru yapılacak programın taban puanı, Babaeski Meslek Yüksekokulu Bölüm/Program taban puanına eşit veya yüksek olmalıdır. Kayıt yılına ait taban puanı dikkate alınır.
  • Yaz öğretimi için başvuru yapılacak dersin saati ve AKTS kredisi Yüksekokulumuzda aldığı dersin saati ve AKTS kredisi düzeyinde ya da daha yüksek olmalıdır.
  • Yukarıdaki iki maddenin sağlandığını gösterir belgeler, (taban puanları gösterir çıktı ve başvuru yapılan Yüksekokuldan alınmış onaylı ders içerikleri) ilgili Bölüm Başkanlığına hitaben yazılacak dilekçe ekinde Yüksekokul Öğrenci İşleri Bürosuna teslim edilecektir.
  • İlgili Bölüm Başkanlıklarının yapacağı inceleme ardından onay/red durumu Bölüm Başkanlığı tarafından başvuru yapan öğrencilere bildirilecektir.
  • Yaz Öğretimi ders/derslerini başarı ile tamamlayan öğrenciler, ilgili Yüksekokul’dan alacakları transkripti Yüksekokulumuz Öğrenci İşleri Bürosuna kendileri teslim edeceklerdir.
  • Öğrenci Yaz Okulu’nu bıraktığı takdirde hem yaz okulunu aldığı Üniversiteye hem de Yüksekokulumuza dilekçeyle bilgi vermelidir. Aksi takdirde derse devam etmediği için karşı okuldan gelen transkriptte yer alan DZ, FF, FD olarak gelen harf notları Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) işlenecektir.

Yaz Okulu Eşdeğer Ders Değerlendirme Formu için TIKLAYINIZ

Yaz Okulu İş Akış Şeması için TIKLAYINIZ

Yaz Okulu Taban Puanı (YÖK Atlas da son 3 yılın verileri vardır) için TIKLAYINIZ

Yaz Okulu Başvuru Dilekçesi için TIKLAYINIZ

yazokulu

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.