Babaeski Meslek Yüksekokulu
20/09/2022 14:32:24 - 20/09/2022 14:32:24 - 493 Okunma

E-Devlet Üzerinden Elektronik Kayıt (E-Kayıt) İşlemleri Kılavuzu için tıklayınız.

E-Devlet Elektronik Kayıt İşlemleri için tıklayınız.

Elektronik Kayıt (E-Kayıt) Yapamayan Adayların Şahsi Başvuru ile Kayıt Kılavuzu için tıklayınız. 

 

Ek yerleştirme ile yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerimiz daha sonra ders kayıtlarını Öğrenci Bilgi Sisteminden kendileri yapacaklardır. Yeni kayıt yaptırmış olan öğrencilerimiz https://obs.klu.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx adresi üzerinden Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparken e-devlet şifreniz ile veya kurumsal e-posta adresinizin @ ifadesinden önceki kısmı ve e-posta şifreniz ile giriş yapmanız gerekmektedir

Öğrencilerimizin öncelikle ödemesi gereken katkı payı/öğrenim ücreti tutarını Ziraat Bankası ATM’lerinden ödemeleri gerekmektedir. (Normal öğretim öğrencisi olup, okulunu uzatmayanlar katkı payı ödemeyeceklerdir.) 

27.07.2022 tarihli ve 31905 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair 5874 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı” doğrultusunda: 

1. Birinci öğretim öğrencilerinin katkı payları Devlet tarafından karşılanacaktır. 

2. İkinci öğretim öğrencileri ile bir yükseköğretim programına kayıtlı olup, Üniversitemizde ikinci bir yükseköğretim programına kayıt yaptıracak öğrenciler, katkı payı/öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.  

*B1, B2, C1, C2 düzeylerindeki Yabancı Uyruklu Öğrencilerimizin Ders Kayıtlarını Yaparken "AKADEMİK TÜRKÇE" dersini de havuzlarına eklemeleri gerekmektedir.

Öğrenci Bilgi Sistemi Ders Kayıt Yenileme Klavuzu

Program Danışmanları (öğrencinin obs sisteminde gözüküyor)

Akademik Takvim için TIKLAYINIZ

Not: Katkı payı ve öğrenim ücretleri: Öğrencinin OBS sisteminde harç bilgisi olarak gözükür. [Genel İşlemler => Harç Bilgileri]

 

kayit

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.