Babaeski Meslek Yüksekokulu
23/03/2022 18:37:47 - 23/03/2022 18:37:47 - 407 Okunma

Meslek Yüksekokulumuzda FODER ile Ortaklaşa “Küresel Para Haftası” Etkinliği Düzenlendi.

Gençlerin erken yaşlardan itibaren finansal bilinç edinmeleri ve sağlam finansal kararlar almak için gerekli finansal bilgi, beceri, tutum ve davranışlar kazanmalarını sağlamak amacıyla OECD Uluslararası Finansal Eğitim Ağı  tarafından desteklenen ve 2012 yılından beri Dünyada 100’den fazla ülkede her yıl Mart ayının son haftası gerçekleştirilen Küresel Para Haftası kapsamında bu yıl Meslek Yüksekokulumuzda da bir etkinlik gerçekleştirildi.

22 Mart 2022 tarihinde, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) ile ortaklaşa gerçekleştirilen bu etkinlikte; ilk önce FODER Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Melisa MUMCU, Babaeski Meslek Yüksekokulu amfisinde bulunan 62 öğrencimize çevrimiçi olarak “Bütçesini Bilen Gençler” eğitimini verdi. Sayın MUMCU eğitimde; bireylerin gelirlerinin birikim ve tüketim arasında optimal dağılımı, gerekli ve istek içeren harcama çeşitleri, bütçe yaparken ve kredi kartı kullanırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler verdi. Eğitimin ardından Öğr. Gör. Yeşim CAN mobil uygulama üzerinden finansal okuryazarlıkla ilgili olarak bilgi yarışması düzenledi.

Yarışmada; birinci Simge ERDUĞAN, ikinci Havva FETVACI, üçüncü Kadir Berkay KÜÇÜK, dördüncü Necla GÜNEŞ, beşinci Eda ÇİÇEK ve altıncı Simay ÇİFTLER oldu.

FODER Genel Sekreteri Ece BEYDAĞI ile Genel Sekreter Yardımcısı Melisa MUMCU’ya katkılarından dolayı teşekkür edildikten sonra yarışmada derece alan öğrencimize hediyelerinin, etkinlikte aktif görev alan Miray SARIKAYA, Selen YAĞLI, Yunus ERAT ve Ceylan BURULLAR öğrencilerimiz ile Öğr. Gör. Yeşim CAN ve Öğr. Gör. Önder GÜR’e teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile program sona erdi.

FODER Küresel Para Haftası Bilgi Yarışması

Facebook Twitter Google Plus
v
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.