03/01/2022 01:06:36 - 03/01/2022 01:06:36 - 428 Okunma

29/12/2021 tarihinde Babaeski Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen “Bağımlılıkla Mücadele Konferansı”na konuşmacı olarak katılan Babaeski Atatürk Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Oğuz KURAN madde kullanımının kişiler üzerindeki etkileri ve madde bağımlılığından kurtulmanın yolları içerikli konuşması, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Yapılan araştırmalara göre madde kullananların %95’unun sigara kullanıcısı ya da tiryakisi olduğunu, madde kullanımında ilk adımın sigara tüketimiyle başladığını, sigara içmeyen bir kişinin madde kullanım olasılığının da çok düşük olacağını vurgulayarak öğrencileri sigara içmemeleri ve etraflarında da içilmesine müsaade etmemeleri hususunda uyararak bilgilendirdi. Sigara ve madde kullanımından uzak durabilmek için “HAYIR” diyebilmenin önemine de değinen KURAN, öğrencileri ihtiyaç duydukları ilaçları sadece eczaneden almaları gerektiği konusunda da uyardı.

hayır

w