Babaeski Meslek Yüksekokulu
28/03/2021 00:12:23 - 29/03/2021 00:12:23 - 752 Okunma

Üniversitemiz 10. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında 17/02/2021 tarihinde “Mezuniyet Sonrası Kariyer Yolculuğu” başlıklı konferans için Yüksekokulumuz Bankacılık ve Sigortacılık Programından 2011 yılında mezun olan ve hali hazırda İzmir Denizbank Fevzipaşa Bulvarı Şubesinde KOBİ Bankacılığı Portföy Yöneticisi Ayşe ŞEN konuk olmuştur. Saat 12:00’de başlayıp yaklaşık 90 dakika süren ve Yüksekokulumuz Bankacılık ve Sigortacılık Programı öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin moderatörlüğü Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Kemal TAYSI tarafından yapılmıştır.

Mezun öğrencimiz Ayşe ŞEN, yeni mezunların iş bulma süreçlerinde yaşayabilecekleri zorluklar hakkında bilgiler verip öğrencilerimize zorluklar karşısında yılmamalarını, her zorluğun aynı zamanda yeni şeyler öğreten bir öğretmen olduğunu, gerçekten istedikten sonra mutlaka başaracaklarını öğütleyerek kendi kariyer sürecinden örnekler vermiştir. ŞEN, mezun olduktan sadece 2 hafta sonra bir finans kuruluşunun saha ekibinde çalışmaya başladığını ve 5 yıl boyunca görevlendirildiği çeşitli illerde saha satışında çalıştığını, bu süreçte pek çok zorlukla karşılaştığını ancak işini sevdiği için üstesinden gelebildiğini ve 5 yıllık süreç sonunda Genel Merkezin takdiri ile saha görevinden alınıp şube personelliğine terfi ettiğini ifade etmiştir.

Şubede bireysel müşteri temsilcisi olarak çalışmaya başlayan ŞEN, bu görevde saha satışından elde ettiği bilgi ve tecrübeler sayesinde çok başarılı olduğunu, 2 yıl üst üste satış birinciliğini elde ettiğini ve bu sayede de ticari müşteri temsilciliğine terfi ettiğini ifade etmiştir. Ticari müşteri temsilciliğinin de kariyeri için bir basamak olduğunu ancak hedefinin şube müdürlüğü olduğunu ifade eden ŞEN, bu hedefi saha satışına başladığı çalışma hayatının ilk günlerinde belirlediğini ve yılmadan hedefine doğru adım adım yaklaştığını belirtmiştir.

Konferansın ilerleyen dakikalarında katılımcı öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın sorularını da yanıtlayan ŞEN, çalışma hayatına atılan ilk adımın stajyerlik olduğunu ve staj esnasında yapılan gözlemin iş hayatının püf noktalarını keşfetme konusunda önemine değinmiş, bankacılık alanında kariyer düşünen öğrencilerimize kurumsal bir finans kuruluşu ya da bankada mutlaka staj yapmaları gerektiğini öğütlemiştir. ŞEN, bankacılık alanında kariyer hedefleyen öğrencilerimiz için alan derslerine ve mevzuata hakim olmaları kadar mali tablo okumanın önemini vurgulayarak, ticari portföy yönetiminde hem kredi hem de mevduat açısından mali tablo okuyabilmenin elzem olduğunu, bunun için de muhasebe derslerine ve özellikle mali tablolar analizi dersine önem vermeleri gerektiğini belirtmiştir.

Etkinlik moderatör Dr. Öğr. Üyesi Kemal TAYSI’nın konuk Ayşe ŞEN’e katılımları için teşekkür etmesine müteakip 2011 yılında çekilmiş ve konuk Ayşe ŞEN’in de görseller arasında yer aldığı Yüksekokulumuz fotoğrafları paylaşımıyla son bulmuştur.

web

Facebook Twitter Google Plus
şen
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.