Babaeski Meslek Yüksekokulu
28/03/2021 22:57:42 - 28/03/2021 22:57:42 - 515 Okunma

Üniversitemiz 10. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında 15/02/2021 tarihinde “Sigorta Eksperliği” başlıklı konferans için Arena Risk Değerleme ve Sigorta Eksperlik şirketinden Risk Mühendisi ve Sigorta Eksperi sayın Davut OTAR konuk olmuştur. Saat 14:00’de başlayıp yaklaşık 75 dakika süren ve Yüksekokulumuz Bankacılık ve Sigortacılık Programı öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin moderatörlüğü Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Kemal TAYSI tarafından yapılmıştır.

Endüstriyel tesisler ve enerji tesisleri için sigorta amaçlı risk analiz çalışmaları (riziko teftiş), mutabakatlı kıymet takdiri raporları hazırlanması (sigorta değerleme raporları), hasar ekspertizi (yangın ve doğal afetler, makine kırılması, elektronik cihaz, inşaat risk, montaj risk), sigorta-risk ve hasar danışmanlığı alanlarında faaliyet gösteren OTAR, sigorta sektörünün ve sigortacılığın hayatın her alanında en derinlere kadar sirayet eden bir çalışma alanı olduğunu ve bu sayede her gün yeni şeyler öğrendiğini, farklı insanlarla tanıştığını, ülkenin ve dünyanın pek çok şehrini ziyaret edip bu şehirlerdeki tesislerde çalıştığını, böylece pek çok kültürel ve sosyal zenginlik kazandığını ifade etti.

Özellikle girişimci bir karaktere sahip olup kendi işini kurmak isteyen öğrencilere mezuniyetleri sonrası sigortacılığı ve sigorta acenteliğini kesinlikle tavsiye edebileceğini ifade eten OTAR, mesleğin gelişime açık olduğunu, sigorta sektörünün maalesef hala arzu edilen prim üretme düzeyine ulaşmamış olduğunu, yaşanan krizler ve afetler nedeniyle toplumun sigorta sektörüne daha olumlu yaklaştığını ve zamanlar sigortaya olan ilginin daha da artmasını beklediğini ifade etmiştir.

Sigortacılıktan eksperliğe giden kariyer yolu hakkında da bilgiler veren OTAR, ülkedeki aktif eksper sayısının ihtiyacın çok altında olduğunu, bu nedenle oldukça yoğun şekilde çalıştıklarını, öğrencilerin mezuniyetleri sonrası lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra bu sürece dahil olup eksper olabileceklerini de ifade etti. Sektörde sigorta eksperliği dışında raportör ve ofis elemanı gibi işlerin de olduğunu, öğrencilerin bu alanlara yönelerek kendisi gibi bir sigorta eksperi yanında istihdam edilebilecekleri ifade etti.

Konferansın ilerleyen dakikalarında katılımcı öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın sorularını da yanıtlayan OTAR, sigorta poliçesi satışında müşterinin doğru bilgilendirilmesinin sektörün itibarı ve üretilen poliçe sayısı/prim miktarı açısından oldukça önemli olduğunu dile getirdi. Etkinlik moderatör Dr. Öğr. Üyesi Kemal TAYSI’nın konuk Davut OTAR’a katılımları için teşekkür etmesine müteakip son bulmuştur.

web

Facebook Twitter Google Plus
otar
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.