Babaeski Meslek Yüksekokulu
22/03/2021 11:57:20 - 22/03/2021 11:57:20 - 498 Okunma

Babaeski Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü 2019 mezunlarından olan Gökşen Aras, Emir Gümrük Müşavirliği bünyesinde İthalat Departmanı-Müşteri Temsilcisi olarak çalışmakta, bir yandan da eğitimini sürdürmekte ve lisans eğitimini tamamlamak üzeredir. Kırklareli Üniversitesi bünyesinde düzenlenen 10. Kariyer Günleri kapsamında bölümümüze konuk olan Aras, gümrük müşaviri olma yolunda kariyer yolculuğunu, 16 Mart 2021 Salı günü saat 15.00’da başlayan ve yaklaşık bir saat süren etkinlikte katılımcılarla paylaştı. Etkinlik çevrimiçi olarak MS Teams uygulaması üzerinden, Dr. Öğr. Üyesi F. Oya Aktaş moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

 

Öncelikle öğrencilik günlerini ve bölümümüzde aldığı eğitimi değerlendiren Aras, müfredat kapsamında gerçekleştirdiği zorunlu stajın öneminin altını çizdi. Aras, gümrük müşaviri olabilmek için gerekli A Karnesi ve B Karnesi aşamalarını özetleyerek işyeri deneyimlerinden, Gümrük Müşavirliği bünyesinde çalışmanın güzel ve zorlu yönlerinden bahsetti. Son olarak öğretim elemanlarının ve öğrencilerimizin sorularını içtenlikle cevaplandıran Aras kariyer hedeflerini özetleyerek, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Etkinlik kapsamında dış ticaret sektörünün ve gümrük işlemlerinin bugününe dair pek çok önemli bilgi de paylaşıldı.

 

Etkinlik kapsamında Dış Ticaret Bölümü öğrencilerinin sektör içerisinden bir mezunumuzun deneyimlerini ilk ağızdan dinleme fırsatı elde etmeleri, kariyerlerini inşa ederken akıllarına takılan pek çok soruya cevap bulabilmelerini sağlamıştır.

kariyer

Facebook Twitter Google Plus
aras
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.