21/10/2019 09:31:47 - 22/10/2019 09:31:47 - 24358 Okunma

17/10/2019 tarihinde Babaeski Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen “Bağımlılıkla Mücadele Konferansı”na konuşmacı olarak katılan Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Vedat AÇAR’ın madde bağımlığının nasıl başladığı, madde kullanımının kişiler üzerindeki etkileri ve madde bağımlılığından kurtulmanın yolları içerikli konuşması, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Aynı zamanda Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı olan Öğr. Gör. Vedat AÇAR konuşmasında; yapılan araştırmalara göre madde kullananların %99,6’sının sigara kullanıcısı ya da tiryakisi olduğunu, madde kullanımında ilk adımın sigara tüketimiyle başladığını, sigara içmeyen bir kişinin madde kullanım olasılığının da çok düşük olacağını vurgulayarak öğrencileri sigara içmemeleri ve etraflarında da içilmesine müsaade etmemeleri hususunda uyararak bilgilendirdi. Açar, madde kullanımından uzak durabilmek için   ilk seferinde “HAYIR” diyebilmenin yanında her seferinde “HAYIR” diyebilmenin gerekliliğini vurgulayarak, gençlerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılım sağlamalarının bu noktada yaratacağı faydalardan bahsetti. Açar’ın konuşmasının ardından Babaeski Meslek Yüksekokul Müdür V. Öğr. Gör. Dr. Kemal TAYSI öğrencilerin bağımlılık yapan maddelerden uzak durmaları için hem üniversitemizin hem de meslek yüksekokulumuzun sosyal, kültürel ve sportif imkanlarından bahsederek, bağımlılık konusunda yardıma ihtiyaç duyan tüm öğrencilerimize destek olacağını belirtti. Yaklaşık bir saat süren konferans sonunda Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı ve Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Öğr. Gör. Vedat AÇAR’a Babaeski Meslek Yüksekokulu Müdür V. Öğr. Gör. Dr. Kemal TAYSI tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Konferansın sonunda gönüllü olmak isteyen öğrencilerimiz Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gönüllü Formunu doldurarak, Yeşilay faaliyetlerine katkılarını sağlamanın ilk adımlarını attılar.

maddebağımlılığı

KLU