Babaeski Meslek Yüksekokulu
15/03/2019 16:37:06 - 16/03/2019 16:37:06 - 25730 Okunma

Kırklareli Üniversitesi MEYOK (Meslek Yüksekokulları Kurulu) 14/03/2019 tarihinde MEYOK Koordinatörü Doç. Dr. Bilal Balkan (Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü) başkanlığında, MEYOK Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İskender Gümüş (Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü), Babaeski Meslek Yüksekokulu Müdür V. Dr. Öğr. Üyesi Kamil Malkoçlu, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Müdür V.  Doç. Dr. Sezai Öztaş, Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Müdür V.  Dr. Öğr. Üyesi Bora Aslan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür V. Dr. Öğr. Üyesi İlknur Metin Akten, Vize Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emel Burak ve MEYOK Sekreteri Ufuk Aras, Babaeski Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’nde toplandı.  


Toplantının ana gündeminde, 2019-2020 akademik yılı güz döneminde Kırklareli Üniversitesi meslek yüksekokullarında başlatılacak olan 3+1 Uygulamalı Eğitim Sistemi yer aldı. Meslek Yüksekokullarında pilot olarak belirlenen çeşitli programlarda güz döneminden itibaren uygulamasına başlanılacak olan ve öğrencilerin bir dönem boyunca kamu veya özel sektöre ait iş yerlerinde eğitimlerine devam edeceği yeni sistemin uygulama süreçleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Öte yandan, birim danışma kurullarının oluşturulması ve ders programlarının danışma kurullarının görüş ve önerilerinin de dikkate alınarak güncellenmesi toplantının bir diğer gündem maddesini oluşturdu.  


Meslek Yüksekokulu Kurulu üyeleri tarafından Kırklareli Üniversitesi bünyesindeki Meslek Yüksekokulları’nda 2019-2020 akademik yılından itibaren başlatılacak olan ve öğrencilerin tam gün olarak, eğitim gördükleri alanlara uygun iş yerlerinde uygulamaya dönük çalışma yapacakları ve uygulamalı olarak sürdürülecek bu eğitim modelinin öğrencilerin eğitimlerine önemli bir katkısının olacağı vurgulandı.

MEYOK

Facebook Twitter Google Plus
MEYOK
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.