Babaeski Meslek Yüksekokulu
25/05/2017 12:30:14 - 25/05/2017 12:30:14 - 23330 Okunma

Üniversitemiz bünyesindeki Meslek Yüksekokullarının var olan durumunun ortaya konularak güçlü ve zayıf yönlerinin tespit edilmesi, zayıf yönlerinin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla düzenlenen “Kırklareli Üniversitesi I. Meslek Yüksekokulları Çalıştayı”, 23 Mayıs 2017 tarihinde Kayalı Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokullarının sorunlarının ve çözüm önerilerinin ele alındığı çalıştay programına; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur ETİ İÇLİ, MYO Müdürleri ve Üniversitemizin meslek yüksekokullarında görev yapan öğretim elemanları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülnur ETİ İÇLİ, çalıştayın gelecekte meslek yüksekokullarıyla ilgili alınacak bazı kararlar için bir ön çalışma mahiyetinde olduğunu belirterek, şunları ifade etti: “Kontenjanlarımızın azaldığı ve kapanma tehlikesi yaşayan bölümlerimiz var. Muhtemelen gelecekte bazı bölümlerin birleştirilmesi, bazı bölümlerde de öğrenci alımının durdurulması söz konusu olabilecek. Bu açıdan bakıldığında bu çalıştayın öneminin büyük olduğunu düşünüyorum. Ayrıca üniversite-sanayi işbirliği giderek daha önemli hale geliyor. Yükseköğretim Kurulu da (YÖK) bu işbirliğine büyük önem gösteriyor. Meslek Yüksekokulları çalıştayımızın ilkini yapıyoruz ve bunun devamı gelecek. Sizlerin bu konudaki fikirleri, birimlerinizin gelişmesine önemli faydalar sunacak. İyi, verimli bir çalıştay olmasını ve Meslek Yüksekokullarımızın gelişimine katkı sağlamasını diliyorum.”

Rektör Yardımcımızın açılış konuşmasının ardından Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bora ASLAN, “Meslek Yüksekokullarının Kalitelerinin Arttırılması, Uygulamaların Geliştirilmesi” başlıklı bir sunum gerçekleştirerek Meslek Yüksekokullarının ülkemizdeki durumunu anlattı.

Düzenlenen program, çalışma gruplarının; Üniversite Sanayi İşbirliği, Öğretim Elemanları Açısından Eğitim, Staj Uygulamaları ve Mezun Takip Sistemi konularında yaptıkları oturumlar ile devam etti.

Çalıştayın öğleden sonraki oturumunda Lüleburgaz MYO öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İffet KESİMLİ, “Üniversite Sanayi İşbirliği” başlıklı sunumunda; Staj Uygulamaları, İstihdam Olanakları, Teknik Geziler ve MYO’lardaki Mesleki Eğitim konularında yaşanan sorunlar ve bunların çözüm önerilerine değindi. Teknik Bilimler MYO öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülcan İNER ise, “Öğretim Elemanları Açısından Eğitim” başlıklı sunumunda; Akademik Personelin Alımı ve Eğitimi, Öğretim Elemanlarının Beklentileri, Ders Dağılımındaki Uygulamalar, Hizmetiçi Eğitim,  Meslek Yüksekokulları Uygulamalarında Farklılıklar ve MYO’lardaki Birimlerin Bilgi Paylaşımı ve Ortak Faaliyetler konularında yaşanan sorunlar ve bunların çözüm önerileri konularında bilgiler verdi. Babaeski MYO Öğretim Görevlisi Kemal TAYSI da “Staj Uygulamaları” başlıklı sunumunda; Staj Yeri Belirleme, Staj Süresinin Yetersizliği, Staj Dönemlerinin İhtiyaca Uygun Düzenlenmesi, Öğretim Elemanlarının Staj Uygulamalarını Takibi, Staj Formlarının Düzenlenmesi konularında yaşanan sorunlar ve bunların çözüm önerilerini anlattı. Lüleburgaz MYO Öğretim Görevlisi Pınar ÖZDEMİR KARACA da “Mezun Takip Sistemi” başlıklı sunumunda; Mezunlarla irtibat kurmada yaşanan Sorunlar, Mezunlarla Ortak Yapılabilecek Olası Projelere İlişkin Alt Yapı Eksikliği, Mezun Sisteminin Oluşturulması ve Aktif Hale Getirilmesi konularında bilgiler paylaştı.

Çalıştay, katlımcılara günün anısına teşekkür belgesi takdim edilerek hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

çalıştay

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.