16/11/2015 12:28:07 - 17/11/2015 12:28:07 - 9981 Okunma

Babaeski Meslek Yüksekokulunda 12-18 Kasım Obezite ve Diyabet Haftası kapsamında gerçekleştirilen Sağlıklı Beslenme Semineri öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Seminer salonunu dolduran öğrenciler, Özel Medikent Hastanesi personeli Diyetisyen Merve Ayyıldızlı’nın sunumunu dikkatle dinledi ve sorularını yöneltti.

Diyetisyen Ayyıldızlı, seminerde yemek ile beslenmek arasındaki farkları, sağlıklı bir öğünün nasıl oluşturulduğunu, basit porsiyon hesabını, karbonhidrat ve protein dengesini ve doğru bilinen pek çok yanlış alışkanlıklar hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Ayyıldızlı ayrıca sunumunda, su içmenin önemine ve  fast food tarzı atıştırmalıkların zararlarına vurgu yaparken öğrenci bütçesi ile oluşturulabilecek sağlıklı menüler hakkında da öğrencilerimize önemli tüyolar verdi.  Seminer, Yüksekokul öğrencileri adına Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Kemal Taysı’nın günün anısına Diyetisyen Merve Ayyıldızlı’ya plaket takdim etmesiyle son buldu.

sağlık