Babaeski Meslek Yüksekokulu
22/05/2015 15:21:43 - 22/05/2015 15:21:43 - 26328 Okunma

Ülke genelinde olduğu gibi Babaeski İlçesinde de, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın”,  96.yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Babaeski Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören programına; Babaeski İlçe Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Babaeski Garnizon Komutanı Bülent Tuğrul, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Cumhuriyet Savcısı Mesut Akverdi, Babaeski Meslek Yüksekokulu Müdürü Muhammet Atalay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Gümüşoğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Hakan Hatip, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, AK Parti Babaeski İlçe Başkan Vekili Ümit Turgut, CHP Babaeski İlçe Başkanı Hasan Ali Eren, MHP Babaeski İlçe Başkanı Zafer Akıncı, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Aslı Özçelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bayrak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Üzeyir Güngör, Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert, Görkey Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Kadir Taşkın, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Osman Cura ve Semih Tahir Aksoy, Okul Müdürleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Babaeski Şube Başkanı Binnur Güdücüler, Merkez Mahalle Muhtarları ve öğrenciler katıldılar.

Törenler iki ayrı yerde Atatürk Meydanı Atatürk Anıtı önünde ve Festival Alanında yapıldı.

Belediye Bandosu, Çelenk Korteji ve Protokolün Atatürk Anıtı önünde yerlerini almasıyla başlayan etkinlikler, saat: 10.00’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aslı Özçelik tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile devam etti. Babaeski Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu ve bayrağımız bir kız ve bir erkek öğrenci tarafından göndere çekildi. Program daha sonra Festival Alanı’nda devam etti.

Festival Alanı’ndaki törende 09.55’te törene katılacak olan liseler ve Babaeski Meslek Yüksekokulu’ndan görevli öğrenciler bayrak ve flamaları ile birlikte Festival Alanındaki yerlerini aldılar. Saygı duruşu ve takiben Babaeski Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Babaeski Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aslı Özçelik tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Müdür Özçelik, konuşmasında şunlara yer verdi; “Bugün, Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 96. yıldönümüdür.19 Mayıs sabahı bu topraklarda,emsalsiz bir aydınlığın güneşi beliriverdi. Dağların ardından doğan güneş değildi sadece, Türk'ün hürriyete koşan ruhuydu. Doksan altı yıl önce bir direniş böyle alevlendi. Büyüdü,büyüdü ve vatanın tüm köşelerini saran bir hürriyet ateşine büründü.

Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makûs talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmış oldu. Sevgili gençler; temeli 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "milli egemenlik" ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan "Milli İrade"nin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki sizler; Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız. Unutmayınız ki; her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. "Siz Türk'e istiklâl aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz "Ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Haşan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız" Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Bugün bu ateşin sönmediğini hissederek Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.”

Müdür Özçelik’in konuşmasının ardından Babaeski Meslek Yüksekokulu’ndan Onur Recep Taşkın, gençlik adına bir konuşma yaptı. Onur Recep Taşkın, konuşmasında; “Milletlerin en büyük silahı, sahip oldukları genç nüfustur. Milletimiz de sahip olduğu genç nüfusla dünyanın en güçlü milleti olma yolunda emin adımlarla, yürüyüşünü sürdürmektedir. Bizler de Türk gençleri olarak devletimizi ve milletimizi ileriye götürebilmek için, elimizden geleni yapıyoruz. Türk genci, tarihin her döneminde, içinde bulunduğu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. 1071’de Malazgirt’te Alparslan, zafer için Türk gençlerine güvendi ve yanılmadı; 1453’te Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethetmek için Türk gençlerine güvendi, güveni boşa çıkmadı; 1915’te Çanakkale Savaşlarında Türk ulusu, gençliğe güvendi, ulusumuz yanılmadı. Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük yolunda Türk gençliğine güvendi ve onun güveni de boşa çıkmadı. Ulu Önder, biz gençlere o kadar güvendi ki, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet etti. Bizlerin de bu emaneti korumak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımızı bilmenizi isteriz. Milletimizin bağımsızlık mücadelesine başladığı bu büyük günün, bizlere armağan edilmesi biz gençler için büyük bir şereftir. 19 Mayıs’ın Gençlik Bayramı olarak kutlanması medeniyet yolundaki yürüyüşümüzde bizi daha çok cesaretlendirmektedir. Biliyoruz ki, attığımız her adımda, verdiğimiz her kararda bütün Türk milleti bizimle olacaktır. Bizler Türk gençleri olarak, Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözü gereği, tüm insanlığa sevgiyle bakmaktayız ve bu böyle devam edecektir. Savaşların ve nefretlerin olmadığı bir dünya istiyoruz. Çünkü bizler, Mevlânâ’yı da, Yunus Emre’yi de, Hacı Bektaşî Velî’yi de iyi biliyoruz; onların içlerindeki insan sevgisini de biliyoruz ve onlar gibi, insanları çok seviyoruz. Ancak, vatanın bütünlüğü ve milletimizin geleceği tehlikeye girerse, vatanımızı ve milletimizi kurtarmak için düşmanımızın üstüne kâbus gibi çökeceğimizden, kutsal değerlerimiz için canımızı seve seve vereceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Bizler, atalarımızın vatan için yaptıkları fedakârlıkların ve gösterdikleri çabaların farkındayız. Onların bu şerefli mücadelesinin gelecek nesiller için olduğunun da bilincindeyiz. Bizler de yeni nesil Türk gençliği olarak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmayı hedeflemekteyiz. Bu nedenle her dönemde Ulu Önder Atatürk’ün fikirlerini takip edeceğiz ve onun belirlediği hedeflere ulaşmak için hiç durmadan çalışacağız. Bugün, bu hedefler için her birimiz farklı bir yoldan yürüyoruz. Ancak hepimizin hedefi büyük bir Türkiye’dir. Bu yolda biz gençler olarak kendimize güveniyor, muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu biliyoruz. Sizler de bizlere destek olun ve güvenin, istiyoruz. Emin olun ki bu güveniniz hiçbir zaman boşa çıkmayacaktır. Arz ederim.” dedi.

Törende daha sonra Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri dans gösterilerini yaptılar. Dans gösterisinin ardından Babaeski Atatürk Anadolu Lisesi’nden Aslı Yerlikaya tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Gençliğin Ataya cevabında ise Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Melisa Öztürk’e tüm öğrenciler eşlik ettiler. Gençliğin Ata’ya cevabının okunmasının ardından Belediye Bandosu eşliğinde öğrenciler tarafından Gençlik Marşı söylendi. Törende daha sonra Babaeski M.Y.O. öğrencileri latin dans gösterisi yaptılar. Gösteri katılımcılar tarafından yoğun beğeni gördü. Latin dans gösterisinin ardından Babaeski İmam Hatip Lisesi’nden Uğur Bozdemir Bandırma Vapuru adlı şiiri okudu. Törende son olarak 15-19 Mayıs tarihleri arasında Kort Tenis Turnuvası’nda genç kız ve genç erkek kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödül töreni yapılmasının ardından Babaeski M.Y.O. öğrencileri müzik grubu müzik dinletisi sundular. 

19 Mayıs

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.