19/03/2015 09:07:27 - 20/03/2015 09:07:27 - 8585 Okunma

Meslek Yüksekokulumuzda Uyuşturucu ile Mücadele’ konulu bir seminer gerçekleştirildi.

Okulumuz Öğretim Görevlileri ve öğrencilerin katıldığı seminerde, uyuşturucuya başlama nedenleri, uyuşturucunun şekli ve zararları, kapsamlı bir şekilde anlatıldı.

Madde ve madde bağımlılığı, bağımlılığın gelişimi, madde bağımlılığının zararları ve madde kullanımı ve madde bağımlılığından korunma yöntemleri konularında önemli bilgilerin aktarıldığı seminerde, madde bağımlılığı ile mücadelede önleme, yakalama ve tedavi olmak üzere üç yönteme başvurulduğu belirtildi. Madde kullanımı aşamasını madde bağımlılığı aşamasının takip ettiğini ve madde bağımlılığı aşamasının da erken dönem ve geç dönem olarak ayrıldığı aktarıldı.

Madde kullanımı ve bağımlılığının ortaya çıkmasına merak, arkadaş grubuna uyma, farklı gözükmek arzusu, model alma, bir kereden bir şey olmaz düşüncesi, kişisel sorunlardan kurtulabileceği yanılgısı gibi nedenlerin yol açtığının altı çizildi.

seminer

KLU