Babaeski Meslek Yüksekokulu
25/11/2014 11:35:40 - 27/11/2014 11:35:40 - 12260 Okunma

Babaeski Devlet Hastanesi Hemsiresi Hacı Hatun EKİCİ ve Nuran MAYTAP Okulumuz Normal Ogretim Programi Ogrencilerine 25 Kasim 2014 Sali Gunu Saat 14:00'te, İO Programi Ogrencilerine İse Ayni Gun Saat 16:00'da Amfide "Hasta Haklari ve Sorumluluklari Ile Organ Bagisi Konularinda Egitim Verdi.

Babaeski Devlet Hastanesi Hasta İletişim Birim sorumlusu H. Hatun Ekici öğrencilere hitaben yaptığı açıklamada: “Hasta olan bir kişi şu haklara sahiptir: Hizmetten faydalanma, sağlık durumuyla ilgili bilgi sahibi olabilir, sağlık kuruluşunu ve personeli seçebilir, kendisine ait mahremiyet bilgilerinin gizli kalmasını ister, bulaşıcı bir hastalığı yoksa, tedaviyi ret edebilir, sağlık hizmetini güvenli bir ortamda tedavi olma isteği, tedavi gördüğü hastanede namaz, oruç gibi dini vecibelerini yerine getirir, ziyaretçi gelebilir, refakatçi bulundurabilir, hakları ihlal olursa 184’de telefon edip şikayet edebilir. Şu da unutulmamalıdır: Bir yerde hak varsa, sorumluluk da vardır. Bunun için hasta, kendi hakkını ararken sağlık personeline karşı görevlerine de dikkat etmelidir” dedi.

Babaeski Devlet Hastanesi Hemşiresi Nuran Maytap ise organ bağışıyla ilgili yaptığı bilgilendirmede organ bağışının tanımı, kanundaki yeri, organ bağışının yapılacağı yerler, organ bağışı kartı, ülkemizin organ bağışındaki yeri, hangi durumda organ bağışının yapılıp yapılmayacağı gibi konularda öğrencileri bilgilendirdi.

Okul Müdürümüz  Sayın Muhammet Atalay, seminer sonunda Babaeski Devlet Hastanesi Hasta İletişim Birim sorumlusu H. Hatun Ekici ve Babaeski Devlet Hastanesi Hemşiresi Nuran Maytap’a teşekkür etti. Atalay; “Babaeski Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerimize hem en iyi eğitimi veriyor hem de her konuda bilinçlenmelerini sağlamak için onları işinin uzmanı profesyonellerle bir araya getiriyoruz. Öğrencilerimizin dersleri dışındaki konularla ilgili bilgilendirme seminerleri ve eğitimleri önümüzdeki dönemlerde de devam edecek” dedi.

Babaeski Meslek Yüksekokulu Olarak Bu Güzel Organizasyonun Düzenlenmesinde Emeği Geçen Başta Babaeski Devlet Hastanesine, Sayın Hacı Hatun EKİCİ ve Sayın Nuran MAYTAP'a Teşekkürü Bir Borç Biliriz. 

eğitim

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.