Babaeski Meslek Yüksekokulu
26/03/2019 11:03:55 - 26/03/2019 11:03:55 - 18316 Okunma

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında haklı ve geçerli mazeretleri sebebiyle ara sınavlara giremeyen öğrencilerimizin, sınav tarihini takip eden en geç bir hafta içerisinde (4 Nisan 2019 Perşembe günü tarihi mesai saati sonuna kadar) Müdürlüğümüze başvurmaları durumunda mazeretleri Yönetim Kurulu tarafından uygun görülenler için 9-11 Nisan 2019 tarihleri arasında Mazeret Sınavları yapılacaktır. Mazeret sınavlarına katılamayan öğrenciler için ikinci bir mazeret hakkı verilmeyecektir. 

Mazeret Sınavı Talep Formu 

Kırklareli Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim- Öğretim Yönetmeliği; 

Sınavlarda mazeret hali

MADDE 24 – (1) (Değişik: RG-5/11/2011-28106) Haklı ve geçerli nedenlerle sınavlara giremeyen öğrenciler, mazeretlerini sınav tarihini takip eden bir hafta içerisinde ilgili birime yazılı olarak bildirir. Mazeretleri ilgili yönetim kurulunca kabul edilenler, ara sınav hakkını idarece akademik takvime uygun olarak belirlenmiş olan mazeret sınav döneminde kullanırlar. Yıl esasına göre eğitim yapan birimlerde; ara sınavların mazereti yapılır.

(2) Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır. Bu durumdaki öğrencilerin de ilgili birime bir dilekçeyle başvurmaları zorunludur.

 

(3) Rektörün onayı ile Türkiye’yi veya Üniversiteyi ulusal ve/veya uluslararası folklorik, sportif, kültürel, sanatsal ve bilimsel alanlarda temsil eden etkinliklere katılan öğrenciler mazeret sınavlarına ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen tarihlerde girer. Mazeret sınavları için ikinci bir mazeret sınav hakkı verilmez.

mazeretsınavı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.