Babaeski Meslek Yüksekokulu
02/11/2018 16:45:27 - 02/11/2018 16:45:27 - 23364 Okunma

Babaeski Özel İnsanlar Yardımlaşma Dayanışma Derneğinin 31/10/2018 tarihinde Meslek Yüksekokulumuzda “Engelliler ile Farkındalık” konulu bilgilendirme toplantısı Dernek Başkanı Oktay ÇINAR, Dernek Üyeleri, Görünüm Gazetesi Haber Muhabiri Metin KARAKUŞ, Meslek Yüksekokulumuz Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Kamil MALKOÇLU, akademik personel ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yüksekokul Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Kamil MALKOÇLU konuşmasında;

 “Birleşmiş Milletler, 1992 yılında aldığı bir kararla her yıl 3 Aralık günün “Uluslararası Dünya Engelliler Günü” olarak ilan edildiğini, son yıllarda ülkemizde de engellilerle ilgili önemli çalışmalar yapıldığını, 2006 yılında benimsenen “Engellilerin Haklarına İlişkin Birleşmiş Milletler Sözleşmesinin amacının; Tüm Engelli insanların temel özgürlüklerden ve bütün insan haklarından tam ve eşit bir şekilde faydalanmasını teşvik etmek, sağlamak, korumak ve insan olmaktan ileri gelen onurlarına yönelik saygıyı arttırmak ve bunun için elimizden geleni yapmamız gerektiğini belirterek konuşmasını tamamladı

Dernek Başkanı Oktay ÇINAR ise; Engellilere yaklaşım iletişim ve sosyal ortamlara katılımlarını sağlama ve toplumumuzda engellilere bakış açımızı ve farkındalığımızı artırmak konularına değinerek konuşmasını tamamladı.

Yüksekokul Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Kamil MALKOÇLU’nun Babaeski Özel İnsanlar Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Oktay ÇINAR’a sunumundan dolayı teşekkür belgesi vermesi ile son buldu.

Engelliler

Facebook Twitter Google Plus
fotoğraflar
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.