Babaeski Meslek Yüksekokulu
01/09/2014 11:57:59 - 02/09/2014 11:57:59 - 21736 Okunma

2014- ÖSYS İle Yüksekokulumuz Programlarına Yerleşen öğrecilerimiz, Hoş Geldiniz...

Yüksekokulumuza yerleştirilen adaylar için Kayıtlar  4 EYLÜL 2014 Perşembe günü  Üniversitemiz Rektörlüğü Kültür Merkezinde yapılacak olup; Belirtilen tarihlerde mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar, 
mazeretlerini belgelendirmek koşulu ile 05 Eylül 2014 tarihinde kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

KAYIT ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER
Kırklareli Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının http://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx bağlantı adresinden “Öğrenci Numara Sorgulama Sistemi” kullanılarak, T.C. Kimlik numaranızı sisteme girip, öğrenci numaranızı öğreniniz.


Ön kayıt işlemleri için http://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_kayit_op.aspx  bağlantı adresini tıklayınız. T.C. kimlik numaranız, baba adınız ve doğum tarihinizi girdikten sonra sisteme giriş yapıp ön kayıt formunu doldurabilirsiniz. Ön kayıt formunu doldurmak zorunludur. 
Ön kayıt sistemi 04 Ağustos 2014 tarihinden itibaren açılacaktır. Ön kayıt formunu doldurduktan sonra “KAYDET” butonuna tıklayınız. Böylece internetten ön kayıt işleminiz tamamlanmış olacaktır. Sayfanın altında yer alan “YAZDIR” butonuna tıklayınız ve girdiğiniz bilgilerin çıktısını alarak imzalayınız. (Bu belgeyi kaybetmeyiniz. Kesin kayıt için gelirken aşağıdaki evraklarla beraber ön kayıt formu, kayıt bürosundaki görevlilere teslim edilecektir.)


KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
1. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi. (Başarı belgesi veya öğrenci belgesi gibi belgeler mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz.)
2. Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge. (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
3. İnternet üzerinden doldurulan ön kayıt formu çıktısı.
4. Nüfus cüzdan fotokopisi.
5. 6 adet 4,5 x 6 ebadında fotoğraf. (son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır.)
6. Katkı payı / öğrenim ücretinin yatırıldığına ilişkin banka dekontu. (2014-2015 eğitim-öğretim yılı öğrenim ücretleri henüz Bakanlar Kurulu tarafından yayımlanmamış olup, öğrenim ücretleri belirlendikten sonra internet sitemizden ayrıca duyuru yapılacaktır.)
7. Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri için tam teşekküllü bir devlet hastanesi veya özel hastaneden alınacak Sağlık Kurulu Raporu.
8. 1991 (dahil) ve daha önce (1990, 1989, …) doğumlular için Askerlik Şubelerinden alınacak Askerlik Durum Belgesi.YABANCI DİL (İNGİLİZCE) DERSİ MUAFİYET SINAVI
17 EYLÜL 2014 tarihinde bölümlerimizde okutulan zorunlu yabancı dil (İngilizce) dersleri için muafiyet sınavı yapılacaktır. Muafiyet dilekçesi doldurarak müracaat etmeniz ve sınavda başarılı olmanız durumunda zorunlu İngilizce derslerinden muaf olabilirsiniz. 
Muafiyet dilekçesi için tıklayınız.


KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR
a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Zorunlu hallerde noter vekaleti ile de kayıt yapılabilir. Posta ile kayıt yapılmaz.
b) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
c) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
d) Üniversitemiz, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.
2014-ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi halinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.

ÖSYS SONUÇLARINA GÖRE KAYIT HAKKI KAZANILDIĞI BİLDİRİLEN 
YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA HANGİ DURUMLARDA KAYIT 
YAPTIRILAMAZ?

Merkezî yerleştirme işlemi ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayın kaydını yaptırabilmesi, ilgili yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşulları taşımasına bağlıdır. Adayın internet ortamında bir programı kazandığının yazılmış olması bu adaya, ilgili programın öngördüğü diğer koşulları taşımadan kayıt yaptırma hakkı vermez. Yükseköğretim programlarının koşulları arasında yer alan veya almadığı halde yükseköğretim kurumları tarafından programa kayıt için meslekle ilgili kanun veya yönetmeliklerde dikkate alınarak tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu istenmesi ve ilgili yükseköğretim kurumu tarafından öğrencinin kaydının gerekli sağlık raporunu karşılayamadığı için yapılamadığının yazılı olarak beyan edilmesi üzerine, sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrencilerin durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt 10 tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde başvurdukları takdirde yerleştirilirler.
Ek puan veya sınavsız geçişle bir yükseköğretim programına yerleştirilen aday kayıt sırasında okul türü veya alanını belgelendirmek zorundadır, belgelendiremeyen aday yerleştirilmiş olduğu programa kayıt hakkını kaybeder.

 

Kayıt ÖSYS 2014 Öğrenci

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.