15/05/2017 10:04:35 - 15/05/2017 10:04:35 - 14730 Okunma

Bilindiği üzere Üniversitemiz personelinin 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu’nun Ek 2.maddesi gereği otomatik olarak bir emeklilik planına dahil edilmesi uygulaması kapsamında Nisan ayından itibaren maaşlarından BES kesintisi yapılmaktadır. Cayma hakkını kullanarak sistemden çıkan personelin kesintileri iade edilmiştir.

Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı'nın web sayfası üzerinde yer alan duyuruda; Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Çağrı Merkezinden (Uygulama Destek) alınan mesajda; “Mayıs ayına ait çıkma talebine ilişkin veriler Emeklilik Gözetim Merkezinden 28/04/2017 tarihinde alınıp KBS sistemine atılmıştır. Gelen verilerde ismi olmayan ama OTK sisteminden çıkanların Mayıs 2017 maaşından da kesinti yapılacak olup, bu kişilere iki aylık kesintinin tamamı geri ödenecektir. Haziran ayı başı itibariyle de KBS sistemindeki kesinti bilgileri silinecektir.” denilmektedir.

Tüm personelimize duyurulur.

bes