09/05/2017 16:38:07 - 09/05/2017 16:38:07 - 29703 Okunma

Babaeski Meslek Yüksek Okulu’ndan, mezun olan öğrenciler geleneksel “2. Pilav Günü’nde” bir araya geldiler. Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli, Babaeski Belediye Başkan Vekili Hasan Ali Eren, Babaeski Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Ertuğ Can, Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü Müdürü Cemile Özeker, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitenin Akademik ve İdari Personeli ile çok sayıda mezun ve öğrenciler katıldı. Babaeski MYO Mezunları Geleneksel 2. Pilav Günü, saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunması ile başladı.

Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Ertuğ Can, etkinlikle ilgili yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi;

“Bugün Meslek Yüksekokulu mezunlarımız için ikicisini gerçekleştirdiğimiz “Pilav Günü” etkinliğimizde sizlerle birlikte bulunmaktan, tüm mezunlarımıza olan vefa borcumuzu yerine getirmekten ve sizleri okulumuzda ağırlamaktan büyük mutluluk, onur ve heyecan duyuyoruz. Bu etkinliğin; sizlerin desteği ile geçmiş ve gelecekteki mezunlarımız, öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz arasında bir köprü vazifesi görmesi, kuşaktan kuşağa aktarılan önemli bir gelenek haline gelmesi en büyük temennimizdir. Kıymetli misafirlerimiz, 1994-1995 Eğitim Öğretim yılında faaliyetine başlamış olan Meslek Yüksek Okulumuz; Finans, Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Hizmetleri ve Sekreterlik, Dış Ticaret, Yönetim ve Organizasyon, olmak üzere toplam 4 bölüm altında yer alan 9 program ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Yüksekokulumuzdan bugüne kadar toplam 3.322 öğrencimiz mezun olmuştur. Bu mezunlarımız, bugün yurt içinde ve yurt dışında değişik sektörlerde çalışma yaşamında yer alarak, topluma katkı sunmakta, Üniversitemizi, Yüksekokulumuzu, İlimizi ve İlçemizi temsil etmektedirler. Bu temsil bizler için büyük önem taşımakta ve bizleri gururlandırmaktadır. Eğitim kurumlarının en önemli girdileri olan öğrenciler, okullarında belli bir süre öğrenim görerek, değişik bilgi, beceri ve tutumlar kazanıp mezun olmakta, toplumda iş yaşamına başlamaktadır. Ancak, öğrencilerin mezun olması ile birlikte, genellikle eğitim kurumları ile ilişkilerinin azaldığı, hatta sona erdiği görülmektedir. Oysa, mezunların geçmiş öğrenim deneyimleri ile iş yaşamına ilişkin bilgi ve deneyimlerini öğrenmek, etkili geri bildirimler sağlamak, hem mevcut eğitim öğretim faaliyetlerini yeniden düzenlemek, geliştirmek ve eksikliklerin giderilmesini sağlamak, hem de mevcut öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak ve etkili bir okul kültürü oluşturma bakımından büyük önem arz etmektedir. Bu amaçla, mezunlarımızı çok önemsediğimizi, onların bilgi ve deneyimlerini mevcut öğrencilerimizle, akademik ve idari personelimizle paylaşmanın Üniversitemize, Yüksekokulumuza, İlimize ve İlçemize önemli kazanımları olacağının bilincinde olduğumuzu, bugün düzenlediğimiz geleneksel “2. Pilav Günü” etkinliğimizin de bu anlamda önemli bir katkı sağlayacağını belirtmek isterim. Kıymetli misafirlerimiz, mezunlarımızla daha etkili bir iletişim kurabilmek amacıyla, “Mezun Takip Sistemini” hayata geçirmiş bulunmaktayız. Mezun takip sistemi sayesinde mezunlarımızın işgücü piyasası ve yükseköğretimdeki durumunu izlemek, mezunlarımıza kazandırdığımız mesleki yeterliliklerin iş hayatı ile uyumunu değerlendirme fırsatı elde etmiş olacağız. Bu etkinliğe emek veren, başta okulumuz akademik ve idari personeli olmak üzere, bu önemli günde aramızda bulunan kıymetli misafirlerimize, öğrencilerimize ve tabii ki en önemlisi bizi yalnız bırakmayan Türkiye’nin dört bir yanından gelerek okulumuza, geçmişine sahip çıkan bizlerle buluşan siz değerli mezunlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, geçen yıl olduğu gibi bu etkinliğimize de vermiş olduğu değerli katkılarından dolayı, Babaeski Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Hacı beyefendiye çok teşekkürlerimi sunuyor, daha nice etkinliklerde tüm mezunlarımızla ve sizlerle birlikte olabilmeyi temenni ediyorum.”

2015-2016 eğitim öğretim yılında Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünden mezun olan Aslı Ertaş ise mezun olan öğrenciler adına yaptığı konuşmada; bu etkinliğe katılmaktan ve Babaeski Meslek Yüksekokulu mezunu olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Ertuğ Can, yapılan konuşmaların ardından, 2015-2016 eğitim öğretim yılında Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nden mezun olan Aslı Ertaş’a katılımından dolayı “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Ertuğ Can, ayrıca hem geçen yıl ve hem bu yıl etkinliğe büyük katkı ve destek sağlayan Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı’ya verilmek üzere, Belediye Başkan Vekili Hasan Ali Eren’e, “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

Etkinlikte gelen konuklara ve öğrencilere; etli pilav, ayran ve tulumba tatlısı ikram edildi. Etkinlik akademik/idari personel ile mezun ve öğrencilerin müzik eşliğinde eğlenmeleri ile devam etti.

2. Geleneksel Pilav Günü Etkinliği

Pilav Günü