Babaeski Meslek Yüksekokulu
15/11/2016 17:21:37 - 15/11/2016 17:21:37 - 19323 Okunma

Erasmus+ Değişim Programı ile Öğr. Gör. Dr. Hatime Kamilçelebi’nin ve Öğr. Gör. Fatma Oya Aktaş’ın Koordinatörlüğünde Hollanda’nın Rotterdam kentinde özel bir bankada 2 ay staj yapan Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Mezunu Öğrencimiz Yasin GÜVEN ile yurtdışında yaşadığı deneyimler üzerine kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

Erasmus+ Değişim Programı ile Hollanda’da Özel Bir Bankada Staj Yapmak Beklentini Karşıladı mı?

Kesinlikle karşıladı. Yeni ülkeler yeni kültürler farklı arkadaşlıklar... Bunların yanında staj yaptığım kurum ve çevrem sayesinde yabancı dilimi de geliştirdiğimi düşünüyorum. Yaşadığım en güzel maceralardan biriydi diyebilirim.

Erasmus+ Değişim Programı’nın Staj Yapman İçin Verdiği Hibe Yeterli Oldu mu?

Akrabalarım konaklama konusunda yardımcı oldukları için herhangi bir ücret ödemedim, ancak kaldığım ev iş yerime biraz uzak olduğu için konaklama parasının yarısına yakın miktarını ulaşıma harcadım. Konaklama sorunu çözüldüğü surece (staj yapacağın iş yerine yakın olması şartıyla) paranın yeteceğini düşünüyorum.

Erasmus+ Değişim Programı’nın Sana ve Kariyerine Katkıları Konusunda Düşüncelerin Nelerdir?

Kesinlikle katkısı oldu. Yeni insanlar tanıdım, gezdim, gördüm. En önemlisi de yabancı dilimi geliştirdim. 2 aylık staj bunu söylemek için çok kısa bir süre diye düşünebilirsiniz, ancak kendinize arkadaşlar bulup staj yaptığınız işyerinde de İngilizce konuştuğunuzda bana hak vereceksiniz. :)

Tekrar Bu Programdan Yararlanmayı Düşünür müsün?

İmkânım olursa kesinlikle tekrar gitmeyi düşünüyorum. Bu sefer Polonya, Danimarka gibi ülkeler hedefim. Umarım buraları da Erasmus+ Programı ile görme imkânı bulurum.

Erasmus+ Değişim Programı Yoluyla Program Kapsamındaki Ülkelerde Staj Yapmayı Diğer Kişilere de Tavsiye Eder misin?

İmkânı olan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. Yalnız kalacak yerinizi staj yapacağınız yere mümkün olduğunca yakın bulmanız veya gideceğiniz yerde akraba, tanıdık vb. olması çok işinize yarayacak. :)

 
yurtdışı stajı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.