Babaeski Meslek Yüksekokulu
17/12/2015 14:53:36 - 17/12/2015 14:53:36 - 22628 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksekokulu’nda,  16.12.2015 tarihinde 14:00'te Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı Öğretim Görevlileri Harun Bayer ve Tahsin Işık koordinatörlüğünde “Çağrı Merkezi Dünyasını Konuşuyoruz” başlıklı seminer verildi. Turkcell Global Bilgi Edirne Lokasyon Müdürü Harun Eren Çağrı merkezi sektörününün gelişim sürecinden, sektördeki yeniliklerden bahsederek, kendi iş tecrübelerini öğrencilerle paylaştı ve ardından Turkcell Global Bilgi Müşteri İlişkileri ve Birim yöneticisi Ahmet Dikbıyık öğrencilerle bilgi birikimlerini ve tecrübelerini paylaşarak tavsiye ve önerilerde bulundu.

 

 

Genel anlamda söyleşi havasında geçen seminerde sürekli büyüyen ve kendini yenileyen  bir sektör olan çağrı merkezinin neden tercih edilmesi gerektiği ve çağrı merkezi dünyasının bilinmeyenleri konuşuldu.

 

Edirne Lokasyon Müdürü Harun Eren bu sektörde çalışmak isteyenlere ana başlıklarıyla şu mesajları iletti;

 

“Büyüme oranı en yüksek sektörlerin başında gelen mobil sektörünü artık insanlar her alanda kullanamaya başladılar. Sağlık alışveriş vb. gibi. Çünkü insanlar her şeye en hızlı şekilde ulaşmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla bu durum çağrı merkezi işlerimizi büyütmek için bir fırsat. Yine özel sektör anlamında da bu büyümeler devam ediyor olacak.”

 

Öğrencilerden birinin sorusunun üzerine  ise “ben çağrı merkezinde iş bulabilir miyim?

O kapıdan içeri girebilir miyim? Gibi sorular bize çok geliyor. Bence bu tarz soruları sürekli düşünmek yerine kendinize daha yüksek hedefler koymalısınız. Ben de bu işe tesadüfen  ve müşteri temsilcisi olarak başladım ama yıllar içerisinde bu işin bana göre bir iş olduğuna karar verdim. En başa dönmem gerekse tekrar aynı işte çalışmak isterim. Bence çağrı merkezi bölümünden mezun olan arkadaşlar şunları düşünmeli; benim kariyer hareketlerim nasıl olmalı? Nasıl yükselmeliyim? Bunun için neler yapmalıyım? Biz de içeri giren birinin duruşuna, konuşmasına, satış hizmeti varsa ikna kabiliyetine, kendini ifade etme şekline bakılıyor” diye konuştu.

 

Sıkça karşılaştığımız sorulardan biri de çağrı merkezlerinde sadece müşteri temsilcilerimi var? Hayır. Bir çok departman var içeride . Yaklaşık 15-20 kişiyi yöneten takım liderleri var. Takım yöneticilerinin üstünde de birim yöneticileri var. Onun üstünde operasyon müdürü bulunuyor. Sonrası direktör ve genel müdür olarak devam ediyor. Mümkün olduğunca içeriden büyüme hareketlerini destekleyen bir şirketiz. Bunların dışında kariyer planlama departmanı, eğitim departmanı ,teknoloji departmanı, finans, planlama departmanı gibi daha bir çok departmandan söz edebiliriz. Çağrı merkezi dendiğinde aklınıza sadece kulağında kulaklıkla çalışan biri geliyor ama arkada kocaman bir dünya var.Çağrı merkezini yönetirken tüm departmanlarla ekip halinde yönetiyoruz şeklinde konuşmalarını sürdürdü.

 

Konuşmaların ardından, çok değerli katkılarından ötürü Turkcell Global Bilgi Edirne Lokasyon Müdürü Harun Eren'e okulumuz Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Hüseyin Çiçek teşekkürlerini sunarak hediyesini verirken ve yine Turkcell Global Bilgi Müşteri İlişkileri ve Birim Yöneticisi Ahmet Dikbıyık' a iş dünyası ile ilgili bilgi paylaşımı ve katkılarından ötürü okulumuz Çağrı Merkezi Hizmetleri Program Koordinatörü Öğr.Gör. Harun Bayer teşekkürlerini ileterek hediyesini takdim etti.

 

Seminer sonrası konuşmacılara okulda yer alan bölüm ve programları hakkında bilgiler verilerek, yeni tamamlanacak olan çağrı merkezi hizmetleri programı laboratuvarı gezdirilerek, tamamlanması düşünülen teknik detaylardan bahsedildi.

 

 

çağrımerkezidünyası

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.