Babaeski Meslek Yüksekokulu
23/01/2015 16:11:00 - 23/01/2015 16:11:00 - 17273 Okunma

Babaeski Meslek Yüksekokulu’nda “Bilimsel Yayın Hazırlama Eğitimleri” gerçekleştirildi.

Babaeski Meslek Yüksekokulu’nda Yrd. Doç. Dr. İskender GÜMÜŞ ve Öğr. Gör. Dr. Serdar CANBAZ’ ın verdiği “Bilimsel Yayın Hazırlama Eğitimleri” 21-23 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildi.

Yüksekokul akademik personelinin talepleri üzerine Yüksekokul Müdürlüğü’nün tertip ettiği “Bilimsel Yayın Hazırlama Eğitimleri”nin ilki 21 Ocak 2015 Salı günü saat 14:00’te Yüksekokul Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Eğitimci olarak davet edilen Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Sn. Yrd.Doç.Dr.İskender GÜMÜŞ “Makale Yazma ve Yayın Aşaması Süreci” başlığı ile Yüksekokul akademik personeline yaptığı sunum eşliğinde bilgi ve önerileni aktardı.  Yaklaşık 2 saat süren eğitim boyunca çeşitli akademik dergilerde yürüttüğü hakemlik ve editörlük tecrübelerinden de örnekler veren GÜMÜŞ, makalelerde özellikle hakem sürecinin doğru makale yazma konusunda akademisyenlere yaptığı katkıya dikkat çekti ve yıldırıcı değil öğretici olduğunu vurguladı. Eğitim sonunda Babaeski Meslek Yüksekokulu akademik personeline hassasiyetleri ve gösterdikleri ilgi dolayısıyla teşekkür eden GÜMÜŞ, ileriki dönemlerde de talep olması halinde destek sözü verdi. Babaeski Meslek Yüksekokul Müdür V. Öğr.Gör. Muhammet ATALAY da verdiği destek ve paylaştığı tecrübeleri dolayısıyla Yrd.Doç.Dr.İskender GÜMÜŞ’e teşekkür etti ve günün anısına katılımcı akademik personel ile hatıra fotoğrafı çektirildi.

“Bilimsel Yayın Hazırlama Eğitimleri”nin ikinci aşaması olan Veri Toplama ve Sayısal Değerlendirme Teknikleri eğitimi 23 Ocak 2015 Perşembe günü saat 14:00’te Yüksekokul Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Yüksekokul akademik personellerinden Öğr.Gör.Dr. Serdar CANBAZ tarafından gerçekleştirilen eğitimde sosyal bilimler alanında veri toplama yöntemleri, verilerin sayısal olarak ifade edilmesi ve SPSS programında veri işleme ve analizi konuları ele alındı. Konuyu yayınlanan bir makalesi üzerinden örnekler ve eş zamanlı olarak da SPSS programı ilgili menüleriyle anlatan CANBAZ, anket yöntemiyle elde edilen verilerin değerlendirilmesinde Güvenilirlik Analizi, verilerin dağılımı, dağılıma göre uygulanacak testler gibi konulara dikkat çekti ve uygulamadan örnekler verdi.  İki saat süren eğitim sonunda akademik personel CANBAZ’a memnuniyetlerini dile getirirken, Yüksekokul Müdür V. Öğr.Gör. Muhammet ATALAY’da Sayın CANBAZ’a özverili çalışmaları, sunumu ve desteğinden ötürü teşekkür etti.

bilimsel

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.