Babaeski Meslek Yüksekokulu
23/12/2019 15:01:16 - 23/12/2019 15:01:16 - 21185 Okunma

Üniversitemiz Babaeski Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı ikinci sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Yeşim CAN ile birlikte 13 Aralık 2019 Cuma günü İstanbul/Maslak’ta bulunan Borsa İstanbul’da (BİST) gerçekleştirilen “Sermaye Piyasalarında Kariyer Yolculuğu” konulu eğitim etkinliğine katıldı.

Türkiye’nin 11 üniversitesinden 350 öğrencinin katıldığı eğitimde, Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Mehmet Hakan ATİLLA öğrencilere selamlama konuşması yaparken, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet GÖNEN ise “Yatırım Araçlarının Karşılaştırması” sunumunda öğrencilere tasarruf etmenin önemi ve yatırım araçları içerisinde hisse senetlerinin performansı hakkında bilgiler verdi.

KÖK (Kişiye Özel Kariyer) kitabının yazarlarından Kamil KASACI, değişen dünya ve değişen kariyer ile dijitalleşen çağdan bahsetti. Değişen çalışma hayatında geleneksel iş-meslek tanımlarının ve CV ile iş arama tekniklerinin farklılaştığını ayrıca kişiye özel mesleklerin ve kişiye özel kariyerin, özellikle de sınırsız ve/veya çoklu kariyerin geleneksel yöntemlerin yerine geçtiğini belirtti.

Eğitimin sonunda Borsa İstanbul A.Ş.’de eğitim almak isteyen öğrencilere yönelik olarak İnsan Kaynakları Özlük Direktörlüğü uzmanı Gözde AKUÇ tarafından “2020 Öğrenci Eğitim Programı” hakkında bilgi verilip sunum sonunda programla ilgili öğrencilerin soruları yanıtlandı.

Eğitim uzmanı Alper AYDEN ile birlikte Borsa İstanbul A.Ş. seans salonunu gezen öğrencilerimiz, hisse senetlerinin borsa tarihini ortaya seren eski alış ve satış tablolarını görme ve inceleme fırsatı buldu. Ayrıca seans salonunda işlem gerçekleştiren aracı kurum çalışanlarını izleyip, yapılan işlemler hakkında bilgi alan öğrencilerimiz karşılıklı soru ve cevaplarla borsanın işleyişi hakkında bilgiler edindi.

Etkinliğin sonunda Borsa İstanbul A.Ş. tarafından Kamil KASACI ve Mevlüt GÜLEÇ’in “KÖK” isimli kitabı öğrencilerimize dağıtıldı ve yazar Kamil KASACI tarafından imzalandı.  

borsa

Facebook Twitter Google Plus
borsa
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.