12/10/2018 15:37:42 - 12/10/2018 15:37:42 - 20488 Okunma

08/10/2018 tarihinde Babaeski Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen “Bağımlılıkla Mücadele Konferansı”na konuşmacı olarak katılan Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Vedat AÇAR’ın madde kullanımının kişiler üzerindeki etkileri ve madde bağımlılığından kurtulmanın yolları içerikli konuşması, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Aynı zamanda Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı olan Öğr. Gör. Vedat AÇAR konuşmasında; yapılan araştırmalara göre madde kullananların %99’unun sigara kullanıcısı ya da tiryakisi olduğunu, madde kullanımında ilk adımın sigara tüketimiyle başladığını, sigara içmeyen bir kişinin madde kullanım olasılığının da çok düşük olacağını vurgulayarak öğrencileri sigara içmemeleri ve etraflarında da içilmesine müsaade etmemeleri hususunda uyararak bilgilendirdi. Sigara ve madde kullanımından uzak durabilmek için  “HAYIR” diyebilmenin önemine de değinen AÇAR, öğrencileri ihtiyaç duydukları ilaçları sadece eczaneden almaları gerektiği konusunda da uyardı. Yaklaşık bir saat süren konferans sonunda Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı ve Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Öğr. Gör. Vedat AÇAR’a Babaeski Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü adına Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Kemal TAYSI tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

madde bağımlılığı

Madde Bağımlılığı Eğitimi